Welke kampen zijn er?

Vijf kampen
We hebben vijf verschillende kampen:

Gemengd kamp 6, 7 en 8 jaar 21 t/m 28 juli 2018 Blokhut in Mill
Meisjes 1 9 en 10 jaar 21 t/m 28 juli 2018 Blokhut in Stevensbeek
Jongens 1 9 en 10 jaar 21 t/m 28 juli 2018 Tentenkamp in Bergen
Meisjes 2 11 en 12 jaar 28 juli t/m 4 augustus 2018 Blokhut in Stevensbeek
Jongens 2 11 en 12 jaar 28 juli t/m 4 augustus 2018 Tentenkamp in Bergen

Hoe zijn de kampen georganiseerd?
De jongste groep en de meisjeskampen overnachten in blokhutten in Mill en Stevensbeek (Noord-Brabant). De tentenkampen van de jongens zijn in Bergen (Limburg). Het vervoer naar de kampen wordt verzorgd met een grote bus vanuit een centrale locatie in Nijmegen. Op de zaterdag van vertrek kunt u uw kinderen daar uitzwaaien om ze een week later weer op te komen halen op dezelfde plek.

Blokhutten
De blokhutten zijn voorzien van een keuken, slaapzalen, douches en toiletten. De blokhut van het gemengde kamp ligt midden in het bos bij Mill. Rondom de blokhut is een groot afgezet speelveld en een kampvuurplaats. De blokhut van de twee meisjesgroepen ligt bij Stevensbeek, vlakbij enkele recreatieplassen.

Tentenkamp
De jongensgroepen brengen hun vakantie in tenten door. Bij aankomst treffen ze een volledig opgebouwd kamp aan, gelegen in een avontuurlijke omgeving, midden in de Limburgse bossen. Daar zijn geen douches, maar wel een ouderwetse waterpomp. Op hun speurtochten in de omgeving kunnen ze ook een ruïne tegenkomen, evenals een stromend beekje, een stuifzandvlakte en niet te vergeten… de Duivelskuil. Gelukkig is er in de buurt een zwembad met douches, waar de jongens elke keer weer als nieuw vandaan komen.

Begeleiding
Elk kamp wordt verzorgd door vrijwilligers van de SOR. De leiding is in handen van een ervaren hoofdleider die een groep van 7 tot 10 vrijwilligers aanstuurt. De minimum leeftijd van de leiding is 18 jaar. Zij zorgen ervoor dat de kinderen niets te kort komen op het kamp en dat alles soepel verloopt. De begeleiders zijn over het algemeen getraind in de omgang met kinderen en zijn meestal al vaker mee geweest. Van te voren stelt de leiding zorgvuldig het programma samen. Ook verdelen ze onderling de taken voor o.a. het bereiden van de maaltijden, de organisatie van de spelletjes, de medicijnverstrekking en de nachtwacht.

Veiligheid
De SOR hanteert protocollen en regels ter ondersteuning van de begeleiders en draagt zorg voor een goede voorbereiding van de nieuwe leiding. Eén van die regels is de eis dat er per drie kinderen minstens één begeleider aanwezig is op het kamp.
Verder moeten alle begeleiders in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
De SOR is aangesloten bij het Steunpunt Kindervakanties.

Activiteiten
Tijdens de week vinden er allerlei spelactiviteiten plaats, passend bij de leeftijd. Vaste onderdelen van de verschillende kampen zijn bezoekjes aan het zwembad en voor de meeste kampen een uitstapje naar een recreatiepark.

Voor aanmelden klik hier.