Welke kampen zijn er?

Drie kampen
We hebben drie kampen:

Ontdekkers (meisjes en jongens)

7 en 8 jaar

31 juli – 7 augustus 2021
Blokhut in Mill

Avonturiers (meisjes en jongens)

9 en 10 jaar 24 juli – 31 juli 2021
Tentenkamp in Bergen
Pioniers (meisjes  en jongens)
11 en 12 jaar 24 juli – 31 juli 2021
Blokhut in Stevensbeek
Overal is nog plaats, maar een aantal kampen heeft nog maar weinig plek, dus wees er snel bij. Mocht een kamp vol zitten, dan kan uw kind eventueel met een ander kamp mee, of op de wachtlijst worden geplaatst.

Hoe zijn de kampen georganiseerd?
De jongste groep en de oudste meiden overnachten in blokhutten in Mill en Stevensbeek (Noord-Brabant). De jongens en meisjes van 9 en 10  gaan naar de tentenkampen in Bergen (Limburg) en de jongens en meisjes van 11 en 12 gaan naar een blokhut in Stevensbeek (een deel van hen slaapt in tenten). Het vervoer naar de kampen wordt verzorgd met een grote bus vanuit een centrale locatie in Nijmegen. Op de zaterdag van vertrek kunt u uw kinderen daar uitzwaaien om ze een week later weer op te komen halen op dezelfde plek.

Blokhutten
De blokhutten zijn voorzien van een keuken, slaapzalen, douches en toiletten. De blokhut van het gemengde kamp ligt midden in het bos bij St. Anthonis. Rondom de blokhut is een groot afgezet speelveld en een kampvuurplaats. De blokhut van de meisjesgroep ligt bij Stevensbeek, vlakbij enkele recreatieplassen.

Tentenkamp
De middelste jongens en meiden (9 en 10 jaar) brengen hun vakantie in tenten door. Bij aankomst treffen ze een volledig opgebouwd kamp aan, gelegen in een avontuurlijke omgeving, midden in de Limburgse bossen. Op het kamp bevindt zich een ouderwetse waterpomp. Op hun speurtochten in de omgeving kunnen ze ook een ruïne tegenkomen, evenals een stromend beekje, een stuifzandvlakte en niet te vergeten… de Duivelskuil. Gelukkig is er in de buurt een zwembad met douches, waar de kinderen elke keer weer als nieuw vandaan komen. Wij streven ernaar om zeker eens in de twee dagen te zwemmen of te douchen.

Begeleiding
Elk kamp wordt verzorgd door vrijwilligers van de SOR. De leiding is in handen van een ervaren hoofdleider die een groep van 7 tot 10 vrijwilligers aanstuurt. De minimum leeftijd van de leiding is 18 jaar. Zij zorgen ervoor dat de kinderen niets te kort komen op het kamp en dat alles soepel verloopt. De begeleiders zijn over het algemeen getraind in de omgang met kinderen en zijn meestal al vaker mee geweest. Van te voren stelt de leiding zorgvuldig het programma samen. Ook verdelen ze onderling de taken voor o.a. het bereiden van de maaltijden, de organisatie van de spelletjes, de medicijnverstrekking en de nachtwacht.

Veiligheid
De SOR hanteert protocollen en regels ter ondersteuning van de begeleiders en draagt zorg voor een goede voorbereiding van de nieuwe leiding. Eén van die regels is de eis dat er per drie kinderen minstens één begeleider aanwezig is op het kamp.
Verder moeten alle begeleiders in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
De SOR is aangesloten bij het Steunpunt Kindervakanties.

Activiteiten
Tijdens de week vinden er allerlei spelactiviteiten plaats, passend bij de leeftijd van de jongens en meiden. Vaste onderdelen van de verschillende kampen zijn bezoekjes aan het zwembad en voor de meeste kampen een uitstapje naar een recreatiepark.

Voor aanmelden klik hier.